Technische informatie

De grote mobiele ballenbak is gebouwd op een grote schamelwagen. Hierdoor ontstaat een bijzonder stabiele basis voor de uiterst ruime ballenbak. Via de brede helling kunnen de kinderen veilig op het platform klimmen waar ze de schoenen uit kunnen doen. Via een kleine doorgang komen de kinderen in de ballenbak.

De andere grote mobile ballenbak is gebouwd op een stevige aanhangwagen die voorzien is van vier extra steunpoten om deze wagen te kunnen ondersteunen. Achter de wagen is een uitklapbaar platform te vinden waar de kinderen door een helling in de ballenbak kunnen komen, ook hier zitten steunpoten onder waardoor het een stevig geheel blijft. Het platform is voorzien van valbeveiliging.

De kleine mobiele ballenbak is ook gebouwd op een stevige aanhangwagen voorzien van extra steunpoten om deze op te stempelen. Hierdoor ontstaat een stevig platform. Ook deze wagen is voorzien van een brede helling waardoor de kinderen veilig op het platform kunnen komen. 

Alle mobiele ballenbakken zijn voorzien van een huifsysteem, daarover is een zeil gespannen zodat deze wagens droog blijven van binnen. U kunt deze ballenbakken dus ook met regen op een feest neer zetten. In dit huifsysteem hebben wij er voor gekozen een klepsysteem te zetten waardoor één van deze zijde open te klappen is. Aan de andere zijde van de wagen kunt u het zeil omhoog rollen waardoor er een extra opening in de wagen gemaakt kan worden. Door bijvoorbeeld beide zijden te openen ontstaat er genoeg ruimte om frisse lucht binnen te laten op een mooie zonnige dag.

Het is ook van belang als u de grote mobiele ballenbak komt halen, u dit uitsluitend met een bestelbus doet aangezien deze wagen te zwaar is voor een personenauto/kleine bedrijfswagen. 

De buitenafmetingen zijn:
Van de grote ballenbak schamelwagen:
Breedte: 2,30 meter
Totale hoogte: 3,75 meter
Lengte: 7,30 meter, met helling en dissel 9,00 meter
Het gewicht: ruim 2.700 kg

Er mogen niet meer dan 20 kinderen tegelijkertijd in de grote ballenbak.

Van de grote ballenbak plateauwagen:
Breedte: 2,48 meter
Totale hoogte: 3,75 meter
Lengte: 7,02 meter, met helling en dissel 9,25 meter
Het gewicht: ruim 2.700 kg

Er mogen niet meer dan 20 kinderen tegelijkertijd in de grote ballenbak.

Van de kleine ballenbak plateauwagen:
Breedte: 2,1 meter
Totale hoogte: 3,1 meter
Lengte: 6,03 meter, met helling en dissel 7,78 meter
Het gewicht: ruim 2.000 kg

Er mogen niet meer dan 10 kinderen tegelijkertijd in de kleine ballenbak.

De ballen worden diverse malen per jaar gewassen.